Jom Klik...

Kawan-kawan MaMa - Peminat 3H..:)

Saturday, January 30, 2010

Berhijrah....

Berhijrah....tak ke mana pun sebenarnya masih di sini....cuma bagi mengisi masa lapang dan of course utk menambahkan pendapatan, mama dah buat penghijrahan dari syarikat insuran konvesional kepada yang lebih islamik dan mengikut shariah islam.....Alhamdulillah....TQ tak terhingga buat my cousin Nora yang memang dah ada agensi di Dungun dan yang telah mengrekemenkan agensi yang terbaik kat JB nie...you're my inspiration...hehhhe...xleh nak cerita panjang sbb baru 2 kali datang kelas..InsyaAllah kalau dah lulus exam nanti baru boleh cerita panjang lebar....semoga kali ini mama tidak hangat2 tahi ayam mcm sebelum ini...InsyaAllah dengan mentor yang baik..sokongan dari papa...walaupun panas telingaku ini dengar ceramah dari dia......impian akan jadi kenyataan....target nak g Bandung next year....free of charge....





Friday, January 29, 2010

SaYoNara....

Sedih...sedih..last day...today...huhuh dengan berat hati sebenarnya..nak meninggalkan tempat ini....bermula usia hasya 6 bulan hinggalah nak masuk 7 tahun...mama di sini...lama juga tu....semoga ini adalah keputusan terbaik.....tapi selepas ini masih tetap ke sini as part timer...huh susah betul dorang nie nak lepaskan tapi feel dah x sama kan.....
untuk adik-adik yang tinggal.....teruskan perjuangan kalian....
posing terakhir di sini.....
belanja KFC

pekerja senior selepas nie...Zura


new comer...Shikin






sekian...
maafkan salah silap terkasar bahasa daripada kakakmu ini yer....:)
tatatititututu...





Thursday, January 28, 2010

Today & Tomorrow....


Tinggal 2 hari sahaja lagi.......


Lepas nie Horayyy
...Merdeka....


Tapi yang pasti byk kerja yang tertangguh perlu diselesaikan.
Apa yang penting....hati sentiasa H.A.P.P.Y
ALHAMDULILLAH....

Wednesday, January 27, 2010

Hadif, Piano & Delisha...










pelakon : Hadif , Hana, baby Delisha
pengarah : Mak ngah Delisha...:)


Sunday, January 24, 2010

Meeting @ PTAB



Pertama kali mengadakan mesyuarat dengan tenga pengajar PTAB.




Almaklum bila dah ada 3 cawangan....




x sempat nak terangkan sorang-sorang pada cikgu....




So bila buat meeting semuanya dapat disampaikan dalam satu masa...




Terima kasih kepada yang sudi hadir....




walaupun ada juga yang datang...time makan sajer.....




faham-faham sajelah yer....











makan time.....


yang lain dah balik, baru boleh posing....


kena jaga tatasusila......yer








bersama-sama orang-orang kuat PTAB













ini kawan dari sekolah rendah lagi......:)


masih solo lagik....


boleh dapatkan borang di pejabat pengurusan.....ahaks....





jgn mare yer cikgu.....






makanan yg sedia untuk ditapau.....








terima kasih daun keladi utk semua yang hadir.....














Mini Muffin & Cheesetart

Tempahan yang kali keberapa dgn Cetusan Rasa
....kali ini utk mesyuarat
pihak pengurusan PTAB bersama-sama
dengan tenaga pengajar yang diadakan pada sabtu lalu....
Tq K leen...mmg sedap dan licin......



seminggu sebelum tu order blueberry & strawberry cheesetart...
sekali hadap jer ngan 3H dah tinggal separuh.....:)


Thursday, January 21, 2010

Bila MaMa dah x Kerja ....


Hasya :
Mama kena hantar & amik hasya pergi sekolah kebangsaan,
sekolah agama, tuisyen, smart reader, ngaji...bla..bla..bla....
confirm MaMa jadi supir lepas nie


Humaira :
MaMa kena mandikan saya, temankan saya tidur,
temankan saya main, pergi taman dan lagi...dan lagi......
confirm x bagi can kat mama nak tido / rehat guling-guling


Hadif :
Saya akan ikut mama ke mana saja mama pergi ...
baik dlm rumah ataupun diluar rumah......
sah-sah akan jadi bodyguard mama nanti...
PaPa :
Oppppssssss...Rahsia......:)


alamatnya...boleh goyang kaki lah bibik lepas nie......
bibik no.2 akan melapor minggu depan.....:)

Wednesday, January 20, 2010

Anugerah Ilahi...

Alhamdulillah & Tahniah
utk Kak Long sekeluarga di atas kelahiran puteri mereka
Semoga menjadi anak yang solehah
Kebanggaan Mama & abah

















p/s ; rindunya dengan bau baby.....:)



Monday, January 18, 2010

MaMa sakit ??????

Nampakkan wayar-wayar darah yang berselirat itu..??? Jgn panik.....walaupun mama first time tengok darah sendiri pun dah pening...macam nak termuntah pun ada......ini adalah salah satu cara alternatif utk mama mengubati penyakit mama ini...kawan papa yang suggest kan utk cuba cara ozon ini....so setelah berapa lama tertangguh...akhirnya semalam mama & papa ke Pusat Rawatan Komplimentari Ozone Healing Sdn Bhd kat Kluang......jauh tu..sejam baru sampai...3H mmg kena tinggallah.....nnti bosan pula mereka....
Klinik ni mmg sgt exclusive cantik..mcm ala-ala spa kat Bali gitu....x sempat nak snap gambar...tgh takut sebenarnya....tp apa yang lain nya klinik ni rawatan di sini menggunakan teknik senotron / ozon.....motto klinik nie..Hidup Sihat Tanpa Ubat...
mama pun tahu kesan jangka panjang terhadap ubat yg mama makan dari hospital..so apasalahnya cuba cara ini pulak..yerlah duit boleh dicari.......so untuk permulaan mama perlu menjalani 3 kali rawatan ozon + masukkan vitamin dlm badan....kena cuci darah dulu dan buang semua toksin dalam badan.....




kalau 3H tgk mama mereka begini..mesti ada yg menangis ..terutama k long / k ngah....sebelah tangan kiri utk keluarkan darah kotor...selepas diproses kat machine + masukkan oksigen darah yang bersih dimasukkan sebelah tangan kanan pulak....proses ini mengambil masa 1 jam setengah....sampai tertidur papa...nak menunggu....





ini tabung darah yang dah dicuci..so darah kotor akan mendap ke bawah....tak masuk ke dalam tangan....toksin / kolestrol pun dapat dikeluarkan.....




mesin yang digunakan.....alhamdulillah...proses berjalan lancar....cuma badan terasa letih dan tekak asyik haus jer lepas tu....rasa nak tidur jer......tapi pagi tadi bangun semua dah ok..badan terasa ringan...dan mama dah cuba utk kurangkan mkn ubat hospital..sedikit demi sedikit.......






InsyaAllah semoga rawatan kali ini akan membuahkan hasil...terima kasih utk papa yg sudi menemani...dan rajin pulak nak amik gambar...biasa kalau disuruh baru nak amik...agaknya dah tahu agaknya yang bini dia ni mesti nak cerita kat blog..walaupun xde masa lah papa nak baca blog mama ni...hehhe...





Setiap penyakit itu ada ubatnya...kecuali mati.......

Saturday, January 16, 2010

Wajah Baru..Nafas Baru...

inilah wajah-wajah terbaru putera-puteri mama...
dah besar rupanya mereka ini....
bagaikan baru semalam mama melahirkan kalian
masih teringat lagi dulu kala waktu kalian masih bayi ....
mama pasti merindui saat -saat manis itu.......
ohhh...sungguh pantas masa berlalu.....
akan ku didik kalian menjadi anak-anak yang soleh & solehah
di dunia & akhirat......
yang dapat membahagiakan mama & papa .....
Amin....


Friday, January 15, 2010

MOBS & Lollietots CUTEST SMILE Baby Contest

Contest yang dianjurkan oleh






Muhammad Hadif Imran
1 tahun 3 bulan
Boy
p/s:sebenarnya memang susah nak amik gambar hadif tengah tersenyum.......
tapi kali ini tersenyum lebar pulak....so kita cuba nasib lah...
ok....ada rezeki adalah tu...heheh

Thursday, January 14, 2010

Basikal baru utk Si kecil

Excited sungguh mereka berdua bila dapat basikal baru.......
Tunggu mama dah x kerja yer...
baru boleh kita ronda-ronda satu taman..:)














sementara waktu nie..
kak ngah lah yang rajin bawak Hadif ronda keliling rumah.....



Tuesday, January 12, 2010

Pelajar2 yang dibawah umur....

tidak dibenarkan masuk ke dalam kelas......
sbb 2-3minit jer dorang nie lekat kat kerusi..
pastu dah hilang........so kena duduk kat office jer....
itupun berlari berkejaran keliling meja.
lagi besar agaknya lagi best....
pening kepala mama lah camnie....:(

humaira & suha







Monday, January 11, 2010

Sesi Gunting Rambut


Seperti biasa sebelum nak mula sekolah...harus mama bawa 2 beradik ni pergi gunting rambut.....Humaira ok...x kisah pun nak gunting rambut....tp Hasya dengan berat hati ikut jugak.....muka semua ceria masa tgh gunting tu.......tapi...habis jer gunting......Hasya terus manangis....
dari kedai...dlm kereta..sampailah kat rumah.......
HAsya nak rambut Hasya balik....
huhuhu....x larat mama nak layan...sayang sgt ngan rambut dia tu..
tunggulah dah besar nanti bolehlah bela rambut panjang yer......

inilah wajah terbaru..Humaira...hasya dah merajuk marah mama amik gambar dia....balik rumah masa main gameboy ...

Mama rambut DORA macam rambut saya lah.....:)

yerlah maira....mama sabung tali kat kiri kanan telinga Maira dah x payah pakai helmet lagi kalau nak naik motor.............:)


rambut si kecil hadif pun dah x boleh nak handle lagi dah....dah panjang juga...melentik sana sini..so mama pesan ngan papa kalau nak g gunting rambut..bawa HAdif sekali......mmg mengagislah dia bila tgk muka dia kat cermin....dari mula sampai habis gunting......hai..mcm2 ragam.....Hasilnya......









sekian...

Saturday, January 9, 2010

Friday, January 8, 2010

Kota Iskandar, Nusajaya

Semalam atas urusan kerja mama ke Kota Iskandar, Nusajaya....ala-ala Putrajaya edisi Johor....nak ke Pejabat Tanah & Galian...awal2 dah buat appointment ngan papa suruh temankan....tq dear...kalau pergi sorang alamat sesatlah.....tempat baru....jauh pulak tu...mcmana agaknya diorang pergi kerja kan ....xde kuarters lagik.....masih baru ...pokok pun x banyak......panassss..
So nie gambar yang sempat mama snap...x leh lama-lama nanti marah pulak driver yang sedang menunggu itu.....







tgh pening ...cari pintu keluar




sekian

Thursday, January 7, 2010

1st day school - Mama & Papa yang terlebih exciteD

Pengalaman pertama hantar anak ke sekolah...satu pengalaman yang menyeronokkan...walaupun kadang2 rasa tak yakin jer boleh ker Hasya nie....dengan sekolah yang besar budak-budak yang ramai...huhu....first day tu punya lah semangat sampai papa 5 pg dah bangun...semangat sungguh.....Hasya pun 5.45 dah bangun....tak payah dikejut......tp hari pertama jer ...Mama & Papa amik cuti on that day....nak uruskan bas sekolah..kelas dll.....


semangat pelajar baru...


dlm classroom..1 Efektif..Hasya dapat kelas A....kelas kat tingkat 1.mama dah pesan suh duduk depan sekali....:) sampai kat kelas mama & papa gi tgk.....padahal guru besar dah sound...parents x yah lah g classroom..tinggal kan jer anak2 ngan guru kelas masing2......:(
siap bawak bekal lagi ..beg atas meja tu...tp time rehat....mama ajak papa lagik g sekolah tgk Hasya.....oklah dah ada kawan...siap pesan..."esok mama jgn datang lagik tau ..Hasya dah dewasa......" itulah anak2 zaman sekarang nie.....


masa cikgu nak susun pelajar ikut kelas masing-masing....dlm kelas Hasya ada nama Hana Humaira....terkejut gak dia..ingatkan adik dia agaknya......





balik sekolah agama...mama g sekolah sbb nak tunjukkan bas mana nak naik..nasib baik naik bas yang sama masa sek nuri tahun lepas...so driver tu dah kenal Hasya...cari2 satu sekolah tak jumpa2...cuak jugak masa nie..mama dah panik dah....last2 tgk ada kat bawah pokok...mata dah berair dah.....ada parent tanya dah siap dia tunjukkan name kad mama ..hehehe...
mmg guru besar dah pesan tinggalkan name card / contact no parents dlm beg sekolah mereka..supaya senang klu apa2 berlaku.......sib baik Hasya ingat pesanan mama.....lepas naik bas..mama pun balik...suruh gak Hasya naik bas..biar dia kenal bas yang mana satu..mama terus tunggu di rumah......balik sekolah...apa lagi makan-makan-makan....lapar agaknya......kesian....mlm g tuisyen pulak...huhu ..padat jadual Hasya.....nx month mama dah berhenti kerja baru g ngaji semula.......
hehehe...inilah pengalaman pertama hantar anak ke sekolah... x keruan jadinya........


Free Personal signatures - cool!

TEXTAREA_ID

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Stick Figure Family at FreeFlashToys.com
Make your Stick Figure Family at FreeFlashToys.com