Jom Klik...

Kawan-kawan MaMa - Peminat 3H..:)

Friday, November 30, 2012

Tahniah Hana Humaira


Tahniah kak ngah Hana Humaira .....
berjaya menggenggam segulung ijazah...;-)

InsyaAllah kurang dri 20 tahun akan datang...kalau dipanjangkan umur boleh mama update lagi blog masa amik ijazah master phd nanti....semoga Allah terus kurniakan kesihatan yg baik utk mama dan papa agar dpt melihat kejayaan kalian di masa akan datang....;-)




bersama-sama rakan seperjuangan....









Nasihat kubur kepada manusia :






1). Aku adalah tempat yg paling gelap di antara yg gelap, maka terangilah aku dengan TAHAJUD

2). Aku adalah tempat yang paling sempit, maka luaskanlah aku dengan ber SILATURAHIM. 

3). Aku adalah tempat yang paling sepi maka ramaikanlah aku dengan perbanyak baca 
AL-QUR'AN.

4). Aku adalah tempatnya binatang2 yang menjijikan maka racunilah ia dengan 
Amal SEDEKAH,

5). Aku yg menyepitmu hingga hancur bilamana tidak Solat, bebaskan sempitan itu dengan SOLAT 

6). Aku adalah tempat utk merendammu dgN cairan yg sangat amat sakit, bebaskan rendaman itu dgn PUASA..

7). Aku adalah tempat Munkar & Nakir bertanya, maka Persiapkanlah jawapanmu dengan Perbanyak mengucapkan Kalimah "LAILAHAILALLAH"

Kirim ✉ ini semampumu dan seikhlasmu kepada sesama Muslim, sampaikanlah walau hanya pada 1 org..

Karena, saat kamu membawa Al-Qur'an, setan biasa2 saja.

Saat kamu membukanya, syaitan mulai curiga.

Saat kamu membacanya, ia gelisah.

Saat kamu mmahaminya, ia kejang2.

Saat kamu mengamalkan Al-Qur'an dlm kehidupan shari-hari, ia stroke.

Trus n trus baca & amalkan agar syaitan stroke semuanya juga jantungnya dan mati.

Ketika anda ingin menyebarkan ini, lagi2 syaitan pun mencegahnya.

Syaitan berbisik;
"SUdahlaaaaaah tak payah di SEBARKAN, tak penting pown, BUANG MASA saja, tak mungkin akan di baca "...

Sekecil apapun amal ibadah, Allah SWT menghargainya puluhan kali

Thursday, November 29, 2012

Testing

Dhia Zara


- Posted using BlogPress from my iPhone

Alamak...camner nie......tolong saya



dah xleh nak upload pic.....dah terlebih quata.....
nak kena upgrade and byr....

pls share sesiapa yg ada kes camnie.....tq




Whoops! You're out of space. You are currently using 100% of your 1 GB quota for photos. Upgrade storage
Photos are stored in your Picasa Web Albums account and are included in your 1 GB free quota for photos. Additional storage you purchase is shared between several Google products and is in addition to your free quota. Learn mor

Hello kitty shop

Wahhhh excitednya bila tgk....ni baru mama dia belum anak2 yg nampak

Belum pergi hello kitty town lagi

Nie kat ksl city




Satu kedai penuh ngan hello kitty




Semuanya pink




Nie jer buahtangan utk k long & k ngah








Jumpa lagi...

- Posted using BlogPress from my iPhone

Wednesday, November 28, 2012

Baby comel yang masih belum bernama


Excited 3h first time dpt jumpa cousin baru mereka.....;-)
anak ke -5 utk my sis....so mungkin x excited nak preparekan 
nama awal2 mcm anak sulung kan....kelahiran kali ini melalui "tingkap" 
so sakit pun xsama...nampak mcm sakit sgt.....huhu....

so kita tunggu majlis aqiqah  & cukur jambul utk tahu nama bb comel ini yer.....



g

Tuesday, November 27, 2012

Assalamualaikum...

Tahniah utk my beloved kak long....selamat melahirkan bb girl smlm....bertambah seorang lg cousin 3h...:-)





Smlm dpt tgk dr bilik nursery jer...jap lg nk bawa 3h g tgk

Selimut comei dotdotdot
Nnti mak ngah kasi hadiah tudung fareeda polkadot pink hokey.....muahhhh

- Posted using BlogPress from my iPhone

Monday, November 26, 2012

Anak Datuk K Selamat Bernikah Dengan Anak Datuk Seri Hishammuddin




Anak Datuk K Selamat Bernikah Dengan Anak Datuk Seri Hishammuddin
Anak Datuk K Selamat Bernikah Dengan Anak Datuk Seri Hishammuddin - Mynewshub.my ingin mengucapkan tahniah ke atas pasangan mempelai Anas Zawawi dan Allysa yang kini sah bergelar suami isteri.
Anas merupakan anak kepada Datuk K dengan bekas isterinya, Tengku Zawiyah manakala Allysa adalah anak Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein Onn dan Datin Seri Marsilla Tengku Abdullah.
Dalam majlis itu, Anas dinikahkan sendiri oleh Hishammuddin.
Wah nampaknya berbesanlah Datuk Siti Nurhaliza dengan pak menteri ye.
Anas mengenali gadis itu ketika mereka sama-sama menuntut di Australia dulu dan sekarang Anas sudah menamatkan pengajian dan kembali ke Malaysia untuk bertugas.
Dalam pada itu,khabarnya majlis perkahwinan mereka akan berlangsung di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur (KLCC).
Tahniah sekali lagi, moga berkekalan hingga ke akhir hayat.
Ya Allah Ya Rahman,
Semaikanlah di atas kedua pengantin perasaan kasih sayang.
Tunjukkanlah kepada keduanya jalan petunjuk dan taqwa.
Lanjutkan umur keduanya di dalam kehidupan bahagia dan menggembirakan.
Sentiasa dalam ketenangan dan lapang dada.
Himpunkanlah di antara keduanya persefahaman dan kemesraan, dan jadikanlah hidup keduanya sentiasa merasa Qana‘ah (kecukupan) dan terpelihara dari segala godaan.
Kurniakanlah Ya Allah! Kepada keduanya keturunan yang soleh dan solehah.
Limpahkanlah Ya Allah! Keduanya nikmat yang berkat.
Luaskanlah kepada keduanya pintu rezeki.
Peliharalah keduanya dan lindungilah Ya Allah dari fitnah-fitnah hidup.
Jauhilah keduanya perangai buruk dan kurniakanlah keduanya peliharaan Mu dan keredha Mu Ya Allah. Amin. Ya Rabbal Ala Min

sumber dari...http://webberita.com

Thursday, November 22, 2012

Selamat bercuti utk org Johor....



yeayyy...hari ini papa xkerja...tapi papa saya kata dia g keje kejap jer...tapi saya tunggu sampai sekarang pun papa x balik lagi..huhuhu...x makan tengahari lagi sebab mama kata tunggu papa balik dulu makan sama-sama.....oklah saya tunggu ..
walaupun perut ni dah berbunyi-bunyi.....

mama kata nak ajak g swimming petang nie...

mama nak tengok saya ngan long swimming....

eishhhhh tak sabarnya nak pergi..

harap-harap tak hujanlah petang ini.....


with luv,Maira

Sudah sampai....

Dragon fruit






- Posted using BlogPress from my iPhone

Tuesday, November 20, 2012

Istanbul aku datang...best....:-)



Weekend lepas..layan Istanbul Aku Datang...best....kelakar citer nie.....lakonan Lisa Surihani mmg tidak pernah menghampakan....so disebabkan xde citer kartun kat UMall nie...so terpaksa tgk citer nie bersama2 3H.....



tapi kalau nak tgk kat Astro First pun boleh sebenarnya...sekalisekala tukar anginnnn..amik couple seat + 2 seat....utk kid dah naik rege dr rm5 dah rm7....



tgk movie kul 12.40tghari..mmg lengang xramai org pun...pelik jugak..sbb hari Ahad....atau mungkin ptg2 sikit kot baru ramai org...ataupun sbb tgh2 bulan....

sempat posing dulu....lepas dah paw mama dia topi ngan cermin mata sorang sseketul.....huhuhu



p/s - bersiaran @ opis papa3H...huhuhu...memlm pun nk g keje lagi..;-(.....
.ikut jap nie sbb nk g urut plak lepas nie...klu tak...x kosa makkkk


Hantu durian....

10.30pm---Hmmm ....tgh2 godek2 fb tgk2 ada yg update status sapa nk beli durian crepe....boleh delivery sekarang....

Wow....terus sms...xsampai setengah jam dah sampai depan rumah....:-)




Xyah nk start enjin kete...segalanya dihujung jari....betapa mudahnya kehidupan sekarang ini...cuma sedia uwangnya shj....alhamdulillah


Tapi sejujurnya lagi puas kalau makan durian sebijik....



Nasib baik hero2 dirumah saya xsuka ngan dorian ...jadi kami bertiga shj yg berebut2....




- Posted using BlogPress from my iPhone

Monday, November 19, 2012

FAREEDA : Saya di antara 100 pelanggan yg bertuah



Rezeki saya agaknya....
dapat jugak tudung idaman ramai ini ....color eskerim paddle pop
dlm masa 5 minit shj slps upload ...dah melebihi 200 komen " saya confirm " 
saya adalah org yg ke -66..suka...suka....:-)

Tudung nie xsampai lagi kat saya dah ada pelanggan yg offer nak beli dgn harga rm300...huhu...bukan wang ringgit yg menjadi taruhan......ekekekek...




boleh pakai masa Hi Tea " We L.O.V.E Fareeda " nanti...

Sunday, November 18, 2012

ūüíčlepak japsūüíč

Sementara nak tunggu k long dan k ngah habis kelas kumon....

Jom layan eskerim mekdonal






- Posted using BlogPress from my iPhone

Friday, November 16, 2012

Butterfly Muslimah....



Si comel saya yang sorang nie mmg suka bab2 pakai baju renda2...mekap2 ala retis gitew.....so xmustahillah teacher pilih dia tuk jadi butterfly masa majlis penyampaian sijil tempoh hari.....excited sgt....hari2 dok berlatih kat rumah...
jom kita layannnnz.....





jom cari kat mana si comel itu....





sayang mekap dia tu...balik pun xmo cuci....




ngan teacher Lin...kesayangan humaira



ngan best fren yg jadi rabbit hari tu...



nnti sambung pic masa amik scroll........:-)

Doa setiap subuh


utk peringatan bersama
sila klik kat image utk image yg lebih besar...


- Posted using BlogPress from my iPhone

Thursday, November 15, 2012

Go Go LeGOland...



Melayan 3H ke legoland tanpa papa..almaklum semalam kan hari bekerja....so mama 3h berbaik hati nak melayan mereka bertiga...huhuhu...ramainya orang....cuti sekolah...kami sampai pun dh jam 11pg....sib baik ada annual pass....klu yg baru nak beli tiket...
kena q pajang jugak ler.....



jam 11 pagi tapi dh panas terik....
sana-sini ...semuanya panjang berjela2 org beratur.....
weolls masuk ikot sebelah kanan dr pintu masuk.....nak naik boat ini pun xjadi .
malas nak beratur....



main kat SHIPYARD nie lg senang xyah nk beratur ....;-)
sementara Hasya gigh beratur nak naik kete.....





dapat naik nie pun jadilah...bila2 boleh dtg lagi....




masa ni mmg panas terik....12.30 tghari ..huhuhu....otw nak keluar.
.sempat snap2 pic kat miniland\\....





okay...2 jam jer kami kat dlm tu...nx time kena dtg lepas asar...redup sikit...tp sekarang nie kan musim hujan..tu yg weolls decide dtg pagi....

pasni nak ke HELLO KITTY park...:-)



sekian.....

Free Personal signatures - cool!

TEXTAREA_ID

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Stick Figure Family at FreeFlashToys.com
Make your Stick Figure Family at FreeFlashToys.com