Jom Klik...

Kawan-kawan MaMa - Peminat 3H..:)

Sunday, June 30, 2013

Swimming time

Cucu-cucu tokma berendam dlm satu kolam....yeahaaa...pasni senang dah nk swimming ...pegi rumah baru maklong 3h...ada swimmingpool utk dorang berendam sampai lebam....



sempat singgah kedai  2ringgit beli pelampung

rm3 pelampung ben 10 tu...beli 2 baru rm6..murah kan







   Jom mummy tokma maklong kita cari swimmingsuit   dewasa  sorang satu..:-)

Friday, June 28, 2013

Jangan malas masak...

Pesanan untuk diri sendiri...;-)


Ganjaran Isteri Memasak Untuk Suami Dan Anak - Anak

Rasulullah S.A.W berkata kepada puteri kesayangannya:

"Wahai Fatimah, kelebihan seorang wanita yang mengeluarkan peluh ketika memasak untuk suami dan anak-anaknya, Allah akan bina parit antara dirinya dengan neraka bagi menghalang bahang api neraka itu dan jarak antara parit dengannya adalah sejauh langit dengan bumi..."

(Abu Hurairah r.a).
Suami Isteri Bahagia, Rumahtangga Sempurna


 

Tuesday, June 25, 2013

Terbaru dari Chenta Watie Scarf













Byk lagi design2 terbaru ....Boleh like pages 
Chenta Watie Scarf (Nur Elena)

***kualiti terbaik pada harga mampu milik
Rm70-rm85 shj

Saturday, June 22, 2013

Parent's Day @ Nuri

Semalam amik progress report Hadif....well done dear....kekalkan prestasi....teacher saniah bgtau..hadif good boy kat kelas....xde nk gaduh2...xde nk jerit2....wah amazing...tingkahlaku yg tidak baik dirumah tidak dibawa ke sekolah....:-)

Friday, June 21, 2013

Thursday, June 20, 2013

Jerebu...



berkurung dalam rumah....tutup tingkap tutup pintu..dlm rumah pun berasap jer...sesak napas.....kesian kat budak2 nak g sekolah...semoga Allah turunkan hujan rahmatMu...amin


kat Muar dah tahap bahaya...kota tinggi..sangat teruk....pasir gudang / larkin lama..teruk

kurangkan aktivit diluar...bykkkan minum air masak...
nasib baik ada mask nie satu kotak...;-)

Wednesday, June 19, 2013

Luaskan kuasamu....



jumpa kedai ni makan kacang pool kat larkin aritu....mmg dh lama si hasya nk beli jersey JDT....kebetulan pulak ada size utk kanak - kanak kat situ....so terus grab utk 3H terus....rm15 jer sepasang...t-shirt ngan seluar pendek.....tp seluar pendek tu semua terpaksalah bg kat hadif.....;-)

mcm2 ada jual rambut pelsu..topi...semuanya ado....






hahahah...kena paksa pakai sbb nk amik gambo.....hehehe






dah melaram masa g legoland aritu...


Monday, June 17, 2013

Selamat hAri Bapa buat hero Kesayangan kami....



  Semoga terus menjadi ketua keluarga dan imam kebanggaan kami di dunia dan diakhirat....




   We love u so much....



   Xde yg istimewa sambuatan kali ini....melainkan masak makanan kesukaan en suami....apalagi kalau bukan laksa Johor....:-)




    

Friday, June 14, 2013

Thursday, June 13, 2013

First time makan kacang pool...sedapppnya


nie cerita Sabtu lepas....lunch kami berdua...hehehe sekalisekala xmo mkn nasi....

mkn kat gerai dekat ngan balai bomba larkin....
mmg terkenal dgn abc special dan kacang pool

ni ais kacang saya...huhu..kejam xde eskerim pun



ni en suami punya...dia yg order so semestinya special utk dia...
.ada eskerim lagi...



nilah rupanya kacang pool nya....tercari2 juga mana kacangnya....
kot2 kacang berenang 2 dlm kuah tu dipanggil pool kot...;-)

dlm kuah nie ada daging cincang...sedapppp tau
mkn plak ngan bawang ngan cili tu...perggg



cicah ngan roti bakar nie



ni set kacang pool...satu set rm4.00
tapi terpaksa tambah roti lagi sekeping rm1.00..sbb kuah tu byk gak





sedap...nx time nak mkn lagi...tp dengar kata ada gak jual kat Angsana...xg cari lagi...:-)
klu dekat mmg dh g dh ptg ni...uhuhuhu...terliur....sungguh

p/s-ok cepat2 upate battery lappy ni dh tinggal 8%...ni semua gara2 malas nk bawa charger g butik....huhuhu...jumpa lagi...bye...;-)


Wednesday, June 12, 2013

Teduhan Kasih....:-)


addoiii...terjebak sudah tgk citer nie....xsabar nak tunggu nx episod....

nasib baik boleh record ...klu x sempat rugi woooo...xboleh miss...:-)





Tuesday, June 11, 2013

Hadiah besday....




TQ Honda...masih setia lagi bg kad besday...huuhuh..
klu bg hadiah kete sebijik best jugak kan

sekarang nie dh x mcm dulu2 dpt kad besday dr kawan2...
semua nya guna ecard lagi senang dan pantas kan....:-)




Ahad lepas..sehari sebelum besday dh g cari hadiah dulu..yelah...isnin dh kerja..sapa nk layan nnti kan...balik jer dr legoland hantar 3h kt rumah....rehat jap terus ke JPO...
second time sampai sini.....


mmg awal2 dh warning no more handbags...ok....ok..ok...lgpun xberapa nak menarik sangat pun ...masuk butik coach rege bank yg rm1000++ after less..boleh dpt rm700++ jer klu beli online.....ok kita lupakan jer henbag baru..lgpun baru jer beli masa g sogo aritu..sila amalkan perbelanjaan berhemah...;-)



so terus pk nak beli jam pulak..nk cari yg besau sikit...almaklumlah tgn ni pun dh semakin membesar....hehheeh....masuk kedai nie ..ada yg dah berkenan...tp keluar dulu..nk survey2 kt tingkat atas pulak..pastu dtg balik...
mmg dh berkenan jam yg kat situ jugak.....:-)

beli cepat2 pastu terus chaw....dh nak magrib....terus balik rumah...
3h dh kelaparan mmenunggu kt rumah....


apa hadiahnya.....

tada.....













simple jer pilihan en suami...salesgirl tu gtau ni yg high-end punya technology...xyah guna battery / solar..oklah saya terima dgn hati terbuka ...
ada kaler baru gold rose gitu...silver pun ada tp dh biasa sgtkan
ada diskaun 25%...







terima kasih abang....muahhhh...luv u...;-)


p/s- xde niat utk menunjuk-nuunjuk sekadar catatan utk kenangan dirisendiri..walaupun bukan berharga ribuan ringgit...setiap pemberian yg diberi dgn penuh kasih sayang oleh insan tersayang.... tidak ternilai harganya........


sekian..terima kasih sudi membaca..;-)

Ada apa pada 10062013...



mungkin tiada apa2 yg istimewa pada anda semua....hehehe...tp it's my birthday....tq ma kerana melahirkan saya....;-).....alhamdulillah dpt menyambut sekali lg tahun ini di samping insan -insan tersayang.....terima kasih juga utk semua ahli keluarga, sahabat semua yg mengingati hari gembira saya........


malas nk lunch jauh2...so tahun nie birthday lunch kat Sushi King Jusco Tmn U jer....




menu yg diorder oleh saya dan en suami





petang ... lepas balik kerja en suami belikan kek..



acara memotong kek dgn anak-anak pulak...












sorang lagi xmo amik gambar sbb penat baru habis latihan sukan kat sekolah...

anyway.....mama sayang kamu semua......
thnx en suami kerana menghargai isterimu ini....

L.O.V.E





Free Personal signatures - cool!

TEXTAREA_ID

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Stick Figure Family at FreeFlashToys.com
Make your Stick Figure Family at FreeFlashToys.com