Lauk mlm semalam....senang jer rupanya nk masak stim nie......klu sebelum ni asal ikan siakap asyik masak 3 rasa atau masam manis....kali nie tukar selera pulak...
Guna kuali jer malas nk guna pengukus....
Bahan-bahan:
Serai 2 btg
Halia 4 cm-potong kasar sikit supaya x tergigit nnti
Bawang besar
Bawang putih
Cili padi / cili merah
Jus limau nipis-4 bijik
Tomato
Daun sup
Cara-caranya:
Tumis bawang n halia hingga wangi-minyak sikit jer tau
Pastu masukkan air...dlm dua cawan..klu nk kuah lebih masuk lebih lg
Masukan serai ,cili .dan ikan pulak
Sambil tu perah limau..buang bijik dulu k
Balik2 kan ikan bg masak semua bhgn
Masukkan garam -tomato -daun sup
Siap...:-)
No comments:
Post a Comment