Kalau kat rumah ni apa-apa yg mama masak berkaitan ngan seafood mmg lajus jer masuk
mulut..Tp kalau masak ikan mmglah slow mereka semua ni nak makan...
so kali ni mama cuba resepi baru amik dr MaMaSya
sama jer cam biasa msk cuma kali nie x pakai bwg merah & letak belacan
huhhh sedap...:)
BAHAN
3 ekor Ketam - letak garam + lada hitam -xletak lada hitam ganti ngan kunyit sbb malas nk tumbuk...
Halia & Bwg putih dicincang halus
3 sb Sos tomato - 3sb Sos cili
1sb Sos tiram
½ st belacan – dibakar dan dihancur2kan halus
Cili padi - xletak..cuma letak lada blender..
CARA
Ketam digoreng terlebih dahulu…ketepikan.
Tumiskan bwg putih dan halia hingga wangi.
Masukkan sos tomato, sos cili dan sos tiram dan juga belacan, kacau.
Last sekali masukkan ketam tadi dan gaul sampai semuanya sebati.
Angkat dan taburkan daun sup jika suka.
No comments:
Post a Comment