Jom Klik...

Kawan-kawan MaMa - Peminat 3H..:)

Thursday, January 13, 2011

Dah jadi org Johor..kenalah pandai masak laksa Johor kan....

Kali ketiga masak laksa Johor...alhamdulillah menjadi jugak...sib baik ada bibik...urusan rebus ikan, amik isi ikan...blend..diserahkan pd dia.....tumis menumis shj baru chef buat...:)...tapi kalini kureng sikit sbb pakai kerisik yg dah siap....sbb x sempat nk buat sendiri....tu yang rasa pun x mcm sebelum2 ni...nx time mmg kena buat kerisik sendiri..baru ummmphhhh.....
mmg gunakan spagetti yg nie...tak terlalu halus..../ kasar.....
sedang elok utk laksa.....tp kekadang susah gak nk jumpa...
so klu dh jumpa mmg borong byk2 ...simpan stok...




2 hari 2 mlm kena mkn laksa...
sampai kentut pun bau laksa....:)


model laksa...yg dh x sabar nak makan...
asyik ke dapur je tanya dah siap ke belum....:)



11 comments:

  1. wah nampak menyelerakan la tak pernah try lagik mai pos sini, model nya pun cun melecun gitu...akak cek email k

    ReplyDelete
  2. sangat suka laksa johor tapi sangat susah nak jumpa kat sini. nak buat sendiri? huhu... nmpk sedap sangat tu :)

    ReplyDelete
  3. mmmm... macam sedap.. tapi blom pernah try lagi laksa johor ni.. :)

    ReplyDelete
  4. aikkk laksa johor guna spagetti ek?

    ReplyDelete
  5. hiks..sy tak pnh bljr nk buat..klu nk mkn suh mil je yg watkan..huhu

    untung jgk ye klu pndi buat sendiri

    ReplyDelete
  6. hurmm..boleh tak share resepi..dah lama nak buat laksa johor..tapi tak penah reti...:)

    ReplyDelete
  7. Anje-ok dh reply kt ym k

    Alyyani & jazz-lepas ni kena cuba buat sendiri...senang jer

    Zura-mmg selalu pakai spagetti....sedap sikit

    Suzie-Klu dh pandai nnti boleh suruh mil rasa

    Diamilikku-ok...nnti saya share resipi ...boleh cuba buat sendiri.....:)

    ReplyDelete
  8. meleleh tengok...x penah mkn tapi teringin nk mkn...

    ReplyDelete
  9. saya org johor pon tak penah masak laksa johor...

    ReplyDelete
  10. saya org johor pun x pandai buat..hehehe

    ReplyDelete
  11. ok..lepas nie saya bg resepi...kenalah cuba...:)

    ReplyDelete

Free Personal signatures - cool!

TEXTAREA_ID

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Stick Figure Family at FreeFlashToys.com
Make your Stick Figure Family at FreeFlashToys.com